Food pairing
Dit is de perfecte wijn voor elegante, verse groente- of gratingerechten, voorgerechten zoals oesters of asperges in botersaus of zelfs gerechten met vette vis zoals, zalm.
Druiven: Arinto, Antão Vaz
Na zorgvuldige selectie van de druiven werden ze geperst. Fermentatie in roestvrijstalen tanks met temperatuur gecontroleerd op 16ºC gedurende drie weken.
Herdade dos Arrochais is een familielandgoed gelegen in Amareleja, in het midden van Alentejo.
Na de overname in 1990 brachten de passie en toewijding van de patriarch van de familie voor het land en de jacht hem ertoe om al zijn persoonlijke en patrimoniale middelen te investeren in het herstel van de bodem, de flora en fauna van het landgoed, evenals in de voorbeeldige herstel van de landbouwgronden met het oog op het herstel van de productiecapaciteit en kwaliteit ervan. De familie staat heel dicht bij de natuur. De bodem is dus 'nieuw leven ingeblazen', het land is herbebost en er is gezorgd voor dieren in het wild, waarvan een deel terug te vinden is in de etiketten. Het wordt hier tot 1.500 meter boven de zeespiegel wijn verbouwd.
Alcoholgehalte
13,5%vol
Bewaren en serveren
Serveren bij 10-11°C