Intens citroengeel met groene highlights. In de neus onthult deze complexe wijn ongebruikelijk en een uitbundig aroma van wit steenfruit ondersteund door een duidelijke mineraliteit en subtiele tonen van vanille. In de mond, gruitig, opmerkelijk volume in de mond, elegant uitgebalanceerd en eindigend in een mooie aanhoudende frisheid die aanhoudt.
Food-Pairing
Uitstekend bij pittige gerechten, gebakken vis, gegrild wit vlees, stoofschotels en zachte kazen
Druiven
: 100% Alvarinho
Handmatige oogst in kleine doosjes van max. 25kg. Volledige ontsteling, maceratie van de huid vóór de gisting. Het persen van de most
druiven bij een druk van 0,8 bar. Natuurlijke bezinking door statische decantatie gedurende 24 uur.
Fermenteert In roestvrijstalen inox tanks, bij een gecontroleerde temperatuur van 17° Celsius (62°F) totdat de suikers volledig zijn afgebroken. Rijpt In roestvrijstalen inox tanks op fijne droesem, tot het bottelen (4 maand).
Alcoholgehalte
13,27%
pH: 3,23
Conserveren en serveren
Serveren bij 10-12°C