Het aroma valt op door zijn intensiteit van citrusnoten, vergezeld van een lichte ziltigheid. Het palet benadrukt de zuurgraad en de typische textuur van Bical, wat een lange en boeiende afdronk geeft.
De getalenteerde wijnmaker Luís Patrão, voorheen van Herdade do Esporão in de Alentejo, keerde terug naar de wijngaard van zijn familie en werkt fulltime aan zijn eigen wijnen in het Bairrada-dorp Poutena.
Food-Pairing
Sterk aanbevolen bij zeevruchten en parmaham.
Druiven : 40% Bical & 60% Cercial
Geproduceerd van Bical en Cercial van wijngaarden op basis van zand- en klei-kalksteenbodems, het toont de consistentie en frisheid die kenmerkend zijn voor de beste witte wijnen van Bairrada.
De druiven worden 's ochtends geoogst, als een hele tros geperst en apart gefermenteerd. De cercial fermenteert in een roestvrijstalen tank om de levendigheid van het aroma te behouden, en de bical wordt gefermenteerd in een vat dat wordt gebruikt om complexiteit en volheid toe te voegen aan de uiteindelijke batch. Beide rijpen op fijne lie gedurende 6 maanden.
Alcoholgehalte
12,5 %vol
Conserveren en serveren
Bewaren op een koele plaats (12°C). Kan tot 5 jaar na oogstjaar gedronken worden
Serveren bij 11 °C
3,9/5 - Vivino (46 ratings)