Deze Trincadeira, één van de vier monocépages van Esporão, is een rijpe wijn, vol rode bessenvruchten en zachte tannines. Kruidachtige en minerale tonen, in een lichtere stijl, maar niet minder complex, ongebruikelijk voor Alentejo wijnen, maar zeer welkom. Het zijn echte collectors items en een genot voor elke wijnliefhebber
Food pairing
Uitstekende wijn voor bij zachte kazen, varkensvlees, lam, en gevogelte (bvb kalkoen). Maaltijden mogen paprika, peper of andere zoete kruiden bevatten. Heerlijk bij een bord charcuterie of Italiaanse salami zoals coppa. Kan ook perfect bij Paella met kip, schelpdieren en saffraan
Trincadeira-druiven produceren doorgaans rijke, ronde wijnen met rijpe fruitsmaken en zachte tannines waardoor ze zo goed als onmiddellijk kunnen worden gedronken. Het is een belangrijke lokale variëteit die de afgelopen decennia sterk heeft bijgedragen aan de groei en het succes van de rode wijnen uit de regio. De druiven worden sinds 1974 op het landgoed Esporão gekweekt in leisteen / granietachtige bodems en werden met de hand geplukt, gevinifieerd in betonnen vaten, waarin ze 6 maanden verouderden