Een verrukkelijke rode wijn, diep robijnrood van kleur. In de mond rijp rood fruit, vooral kersen en bramen, en we zijn verrast door de frisheid en tannines. Een lange en elegante afdronk. Een bewaarwijn met verouderingspotentieel
Food-Pairing
Ideaal bij diverse kazen, traditionele Portugese visgerechten, gestoofd of gegrild rood vleesgerechten
Druiven: 40% touriga nacional
, 40% cabernet sauvignon, 20% alicante bouschet
De druiven van de geselecteerde variëteiten worden geoogst bij maximale rijpheid, in dozen van 20 kg geplaatst en de vinificatie begint onmiddellijk.
De druiven worden ontsteeld en naar de gistingstanks getransporteerd. De fermentatie vindt plaats gedurende 20 dagen bij gematigde temperaturen en met langdurige maceratie die de wijn een grote aromatische complexiteit geeft.
12 maanden gerijpt in Frans eiken, waardoor het een aanzienlijke elegantie en complexiteit krijgt, nadien verblijft de wijn nog ruim 6 maanden op fles.
Een zeer regenachtige lente werd gevolgd door een extreem hete zomer met meerdere opeenvolgende dagen met temperaturen boven de 40˚C, maar met vrij koele en zelfs koude nachten tijdens de rijping. Dit temperatuurbereik, samen met het microklimaat van het Ossa-gebergte en overvloedige irrigatie, leidden tot een lange rijping en evenwichtige druiven, waarbij de witte variëteiten een uitstekende suiker-zuurbalans en uitstekende aromatische tonen vertoonden. De oogst begon met de variëteit Chardonnay en ging verder met Sauvignon blanc, Alvarinho en tenslotte Arinto.
Alcoholgehalte
14 %vol
pH: 3,72
Conserveren en serveren
Neerliggend bewaren.
Serveren bij 16 ºC
Awards & Critics5
4,1/5 - Vivino (531 ratings)
93/100 - Wine Enthusiast Tasted: Jul 2021
93/100 - Decanter World Wine Awards Tasted: Jan 2020