Food pairing
Ideaal bij gegrilde vette visgerechten zoals zalm en zeevruchten, oesters of kreeft gegratineerd, geroosterd wit vlees gerechten en kipsalade met amandelen. Ook lekker bij asperges in botersaus.
Druiven: 100% Alvarinho
De koningin van de witte druivensoort in Portugal. Handgeplukte druiven en selectie in de wijngaard. Druivenkoeling 12 tot 24 uur. Fermentatie en rijping in roestvrijstalen vaten gedurende 9 maanden met battonage. 9 maanden op fles.
Leisteen is een sedimentair gesteente dat ontstaat door verhoogde druk in de sedimenten, die uiteindelijk samensmelten. Omdat deze rots gemakkelijker te breken is, kan het worteloppervlak van de plant dieper zijn. De waterretentie is hoger in de leisteenbodems, wat resulteert in wijnen met een diepere concentratie, mondvolume en structuur.
Alcoholgehalte
13%
Bewaren en serveren
Serveren bij 10 - 12 °C
Drinkbaar tot 5-10 jaar na oogstjaar