Frisse aanzet, profiel van zeer rijp wit fruit met gistnootje (brood). Zeer goed mondaroma, rond, afgestemd met veel body en een frisse zuurgraad. Een productie van 45.000 flessen. Bruto Natural betekent dat er geen enkele toevoeging van suiker gebeurt bij het dégorgement.
Food-Pairing
Heerlijk bij gegrilde verse vis, wit vlees en als aperitief
Druiven : Maria Gomes, Bical & Rabo do Ovelha
Het wordt gevinifieerd uit een open uitloop en de most wordt in kleine karaffen van 1m³ geplaatst, waar het tussen 24 en 36 uur blijft om het te laten decanteren door natuurlijke neerslag. Aan het einde van dit proces wordt de most overgebracht naar roestvrijstalen tanks waar het fermenteert, met een temperatuurregeling gemaakt met gekoeld water. Er is een speciale zorg bij het oogsten van de druiven die de juiste balans tussen zuurgraad en alcohol hebben. De basiswijn wordt gewoonlijk in maart van het volgende jaar opgeschuimd en stagneert in het geval van Reserva 12 maanden in de kelder vóór degorgement. Het is een sprankelende traditionele methode, gefermenteerd in een fles, waarbij de remuage met de hand in houten bureaus wordt gedaan. Omdat het een natuurlijke bruut is, heeft het geen toegevoegde suikers in de expeditie-likeur.
Alcoholgehalte
12,5 %vol
Conserveren en serveren
Bewaren op een koele plaats (12°C)
Serveren 8 - 10°C
Critics & Awards