Zeer intense rode kleur met paarse tinten. Een zeer rijke en geconcentreerde neus van wilde bessen, zachte tonen van zwarte kersen en salie. In de mond vol, wulpse aroma's van cassis in perfect evenwicht door stevige tannines.
Food-Pairing
Deze port is heerlijk bij foie gras, bepaalde kaassoorten (Gorgonzola, Roquefort), als aperitief of als dessertwijn
Alcoholgehalte
19,5 %vol
Conserveren en serveren
Kan reeds nu gedronken worden. Serveren 16-18°C. Moet 6 tot 24u op voorhand gedecanteerd worden.
Vintage portwijn kan minder lang openstaan dan een reguliere port, wat betekent dat hij sneller oxideert. Na opening maximum 2 dagen houdbaar
Critics & Awards
18/20 - Jancis Robinson Tasted: 01-Dec-2008
87/100 - Wine & Spirits Magazine
Tasted: 01-Apr-2001
89/100 - Wine Spectator
Tasted: 28-Feb-2001
90/100 - Wine Enthusiast
Tasted: 02-Jan-2001
91/100 - CellarTracker (10 notes)
91/100 - Jamie Goode
Silver - San Francisco International Wine Competition, 2005