Goudkleurig met groene accenten. Boeket met gekonfijt fruit, walnoten, abrikoos, lichte rook, bijenwas, zoete specerijen en muntachtige toon die zijn mooie frisheid laat zien. Elegant in de mond met citrusaroma's en een fantastische bitterzoete die de frisse en verleidelijke lange afdronk in evenwicht houdt.
Dit is de tweede wijn uit een reeks bottelingen die een eerbetoon zijn aan de heer Manuel Eugénio als een manier om de langdurige relatie tussen onze families te onderhouden. In september 2018 zijn 650 flessen gevuld, allemaal individueel genummerd.
Food-pairing
Uitstekend als aperitief, past goed bij kaas.
Druiven: Verdelho
In de rest van Portugal ook bekend als Gouveio. Is het meest aangeplante witte ras. De stijl heeft een licht zoetje en is off-dry / medium dry. Wordt aangeplant op hoogtes van 400-600, vooral in het Noorden en rijpt laat. De druif is het hoofdingrediënt voor Rainwater.
Druiven zijn afkomstig van verschillende kwaliteitswijngaarden uit het Seixal-gebied. Druiven werden in een continue pers geperst.
Sinds de oprichting van Vinhos Barbeito, in 1946, levert de heer Manuel Eugénio Fernandes al vele jaren Sercial en Verdelho druiven aan ons bedrijf. Hij had een heel speciale band met de familie die wekelijks onze oude wijnmakerij bezocht, waar Ricardo Diogo het grote voorrecht had ook aanwezig te zijn.
Alcoholgehalte
19,34%
pH: 3,29
Bewaren en serveren
Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.
De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt
Serveren : 14-16°C
Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles.
award
Critics & Awards
87/100 - Vinous Antonio Galloni
Tasted: Apr 2019