Uniek aan deze vintage is dat dit de eerste algemene back-to-back declaratie is sinds Andrew James Symington in Porto arriveerde in 1882. De aankondiging, nog maar de zesde van de 21e eeuw, sluit een periode van speculaties in de wijnwereld af of 2017 wel een aankondiging waard zou zijn. Het was ook het jaar met de vroegste druivenpluk in de geschiedenis van de familie Symington.
Donkerpaars van kleur met een stevige viscositeit. Aroma's van zwarte bessen, pruim en bergamot vormen de voorhoede voor smaken van donkere bessen en highlights die aan abrikoos doen denken, gevolgd door een lange, stevige afdronk
Food-Pairing
Een heerlijk digestief, maar kan ook worden vergezeld van rijke oude kazen, pure chocolade of chocolademousse.
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca, Sousao & andere oudere druivenrassen
Deze wijn is op zijn best 10 tot 15 jaar na de oogst maar kan ook jong gedronken worden
Wijnmaker: Charles Symington & Henry Shotton
Een zeer droog jaar zorgde ervoor dat de opbrengsten 20% onder het 10 jaar gemiddelde lagen, maar de kwaliteit van de druiven was uitzonderlijk goed. Een hoge concentratie, intensiteit en kracht waren de kenmerken van deze druiven in 2017. Normaal gezien wordt er gemiddeld 3 maal in 10 jaar een vintage gedeclareerd. Het vraagt dus een jaar van enorme kwaliteit om twee jaar na elkaar een vintage te kunnen declareren. Het feit dat dit nog niet eerder gebeurd is in de lange geschiedenis van de family Symington, toont aan hoe hoog de standaard ligt opdat dit zou kunnen gebeuren. Deze wijnen krijgen ook in alle vakbladen zeer hoge punten scores, wat opnieuw hun zeldzame kwaliteit onderschrijft
Alcoholgehalte
20%
Conserveren en serveren
Serveren op keldertemperatuur bij 12 - 15ºC.
Decanteren voor het serveren. Na opening maximum 2 dagen houdbaar.
Critics & Awards