Een colheita porto, amber van kleur. Een uitgesproken aroma-intensiteit met tonen die doen denken aan honing, sinaasappelschil en heel lichte tonen van noten. Uitstekende concentratie, volume en structuur in de mond, met fijn getextureerde tannines. Dit is een heerlijk charmante wijn, met een complexe en lang aanhoudende afdronk.
Food pairing
Ideaal na de maaltijd. Gaat heel goed met sterke kazen zoals, Stilton, Gorgonzola, Roquefort, blauwe kazen & Portugese Serra (Portugese schapenkaas).
Het kan ook worden geserveerd met fruit of chocolade desserts, en past uitstekend bij een goeie sigaar. Een jonge vintage porto kan men ook aan de saus van een pepersteak toevoegen. Ronduit heerlijk!
Druiven
een blend van 25 verschillende druivensoorten afkomstig van percelen die meer dan 60 jaar oud zijn.
2003 werd gekenmerkt door een winter met veel regen en een droog voorjaar. De temperaturen waren normaal voor het seizoen, behalve eind juli en begin augustus, toen zeer hoge temperaturen werden geregistreerd, die overdag 45º C bereikten, met warme nachten. Deze omstandigheden leverden wijnen met een volle body op en mooie tannines die het een goed bewaarpotentieel geven.
Alcoholgehalte
20%vol
pH: 3,42
Bewaren en serveren
Horizontaal bewaren, op een constante temperatuur weg van intense direct licht. Gezien deze wijn nog rijpt op de fles kan er met de tijd sediment gevormd worden, waardoor men de wijn moet decanteren voor het consumeren. 2 uur voor het decanteren openen. Na het decanteren zal de wijn snel zijn hoogtepunt bereiken en wordt deze best geconsumeerd in de loop van de dag.
Drinken tussen 16º C - 18º C.
4,6/5 - Vivino (38 ratings)