Deze rode wijn presenteert een aanvankelijk floraal aroma van viooltjes met wat munt, maar ook aardbei en bramen in een zeer goed geïntegreerde set met wat kruidigheid zoals peper en kruidnagel, afkomstig van de houten vatrijping. In de mond heeft het een zeer smakelijke en frisse aanzet gekenmerkt door tonen van aardbei, full-bodied en zachte tannines, in een lange en aanhoudende afdronk
Food-Pairing
Uitstekend met allerlei vleesgerechten en krachtige kaassoorten
Druiven: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca/Francesa, Tinta-Barroca, Tinto-Cão, Sousão
De druiven worden volledig ontsteeld, gevolgd door zacht pletten. Korte pre-fermentatieve maceratie gevolgd door fermentatie gedurende 6-8 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 28°C met relatief vaak overpompen. Na alcoholische gisting wordt de wijn gescheiden van het bezinksel waarmee hij vergiste. De wijn rijpt in Franse eikenhouten vaten gedurende 9-12 maanden
Alcoholgehalte
13%
Conserveren en serveren
Serveren bij 16 - 18 ºC
Awards & Critics
90/100 - BEST BUY 2020 Wine Enthusiast Tasted May-2020