Slechts een paar wijnmakers in de wereld hebben de mogelijkheid om met oorspronkelijke Europese wijnstokken te werken. In Bairrada zijn er nog enkele pre-Phyloxera-wijngaarden, die echter steeds meer gewild worden, naarmate er meer bekend wordt over wat het potentieel van deze wijnstokken is. Filipa en William slaagden erin een 80-jarige eigenaar, die op zijn beurt dit minstens 130 jaar oude stuk land van zijn vader erfde, te overtuigen het aan het sympathieke stel over te laten.
Hoewel het slechts 12,5% alcohol bevat, heeft het een enorme dichtheid en kleurintensiteit. Dicht, complex, rood tot donkerrood, fruitig, kruidig, aards-mineraal en wilde kruiden. Er is een etherische lichtheid en een animerende, sappige frisheid met waanzinnig fijne tannines die erboven zweven. Deze wijn biedt een legendarische ervaring.
Food-Pairing
Wild en rood vleesgerechten. Een wijn zonder make-up en allure, de beste
keuze om een stevige maaltijd te vervoegen, dit omdat deze wijn als een mes door eiwitrijk voedsel "snijdt"
Druiven : 100% Baga
18 maanden gerijpt in een gebruikte pipa (550 liter portwijnvat)
Alcoholgehalte
12,5 %vol
Conserveren en serveren
Bewaren op een koele plaats (12°C)
Serveren 10 - 14°C. Kan tot 25-30 jaar na oogstjaar gedronken worden
Critics & Awards
95/100 - Robert Parker The Wine Advocate Tasted: Jan 2021