Dit is een biologische rode wijn, gemaakt met de Baga-druif van verschillende terroirs in de regio Bairrada, in het zuidwesten van Portugal. Presenteert elegante aroma's, met een vleugje fruit zoals aardbei en pruim, nuances van zoethout en tonen van kruiden zoals zwarte peper, laurierblaadjes en tijm. In de mond is het fruitig, met een mooie structuur en fluweelzachte textuur, met een zeer frisse en uitnodigende afdronk. Over het algemeen is het een geweldige introductie tot de zeer elegante Baga-druif, met name dankzij het kalksteenterroir en de Atlantische invloed van de westelijke Bairrada
De naam voor deze wijn, Dnmc (of Dinamico), weerspiegelt het idee dat expressies van de lokale Baga-druif uit verschillende locaties een complexe en dynamische wijn zullen produceren. Het zou ook kunnen worden gezien als een knipoog naar de biodynamische principes en behandelingen die Filipa Pato en William Wouters in hun wijngaarden hebben geïntroduceerd. Ze zijn in de loop der jaren steeds meer gericht op biologische en bio-dynamische wijnbouw
Food-Pairing
Een echte publiekstrekker, deze wijn combineert uitstekend met een bord charcuterie, een knapperige groentesalade, gegrilde vis, gegrild wit vlees en gevogelte en droge kazen (Queijo Sao Jorge, Edam, Mimolette).
Druiven : 100% Baga
Handmatige oogst. druiven komen uit verschillende wijngaarden in Bairrada, alcoholische gisting in roestvrijstalen tanks met gecontroleerde temperatuur gedurende 6 maanden. 2 maanden gerijpt op fles
Alcoholgehalte
12 %vol
Conserveren en serveren
Bewaren op een koele plaats (12°C)
Serveren 10 - 14°C. Kan tot 7 jaar na oogstjaar gedronken worden
Critics & Awards