Food pairing
De perfecte wijn als aperitief bij wit vleesgerechten, kabeljauw, zeevruchten & stoofpotjes van vis
Druiven: Syrah & Castelão
handmatige oogst, gevolgd door het afkoelen van de most tot 12ºC. Direct persen van de hele trossen, met lage druk. Mostselectie voor exclusieve gisting in roestvrijstalen tanks. Stage op fijne droesem gedurende 6 maanden.
De productie verkregen in de wijngaarden wordt gevinifieerd in Monte dos Pinheiros, een landgoed met een van de modernste wijnkelders van Portugal en een productiecapaciteit van meer dan zes miljoen flessen per oogst. De meest bijzondere wijnen van het instituut worden gerijpt op een historische en heilige plaats, Adega da Cartuxa, gelegen op Quinta de Valbom, aan de rand van Évora. Geheel omringd door wijngaarden en met charmant wijntoerisme, is Adega da Cartuxa een must-visit voor iedereen die naar Évora gaat.
Het wijnhuis beschikt over 600 hectare eigen wijngaarden, waarbij de wijngaarden zich in een permanent proces van renovatie en conversie bevinden. Voor witte wijnen zijn de belangrijkste druivensoorten Roupeiro, Antão Vaz en Arinto. Wat de rode wijnen betreft, zijn de meest gebruikte druiven Trincadeira, Aragonez en Castelão. Quinta de Valbom herbergt ook het historische klooster van Santa Maria Scala Coeli, beter bekend als het Cartuxa-klooster. Gebouwd tussen 1587 en 1598, wordt het gebruikt door kartuizermonniken in hun leven gewijd aan gebed. Na een reeks renovaties te hebben ondergaan, blijft het klooster een plaats van contemplatie.
Alcoholgehalte
12 %vol
Bewaren en serveren
Serveren bij 10-12°C