Druiven : Rabigato, Códega, Viosinho, Arinto
De oogst van 2021 leverde grotere opbrengsten op dan verwacht. Bij Quinta de Nápoles betekende dit een stijging van 50% ten opzichte van vorig jaar. De oogst van 2021 begon op 11 augustus, met ideale indicatoren: most met een hoge zuurgraad, weinig alcohol en een mooi stevige schil van de bessen, gemaakt voor uitgebalanceerde rode en witte wijnen. De weersomstandigheden tijdens de maand september zorgden ervoor dat onze kelders uitzonderlijk veel trossen ontvingen, met verschillende rijpheidsniveaus naargelang hun geografische oorsprong.
De druiven voor de Redoma Reserva werden onder temperatuurgecontroleerde omstandigheden naar de kelders vervoerd, waar ze zorgvuldig werden gesorteerd voordat ze een langzame en zachte persing ondergingen. De most liet men 24 uur rusten zonder huidcontact, gevolgd door een langzame alcoholische gisting in houten barriquevaten. In dezelfde vaten rijpte de Redoma Reserva 9 maanden, met volledige malolactische gisting.
Bâtonnage is het proces waarbij het bezinksel (droesem) van veelal witte wijnen, gefermenteerd op houten vaten, wordt geroerd. Hierdoor ontstaat een stabielere wijn, met minder tannine en kleurstof extractie van het vat.
Bewaren en serveren
Serveren op 10; drinken op 12°C
Alcoholgehalte
11,7 %vol