Food Pairing
Een polyvalente inzetbare witte wijn. Heerlijk met harde kazen, vette vis, Aziatische keuken, gevogelte, varkensvlees en kalfsvlees
Druiven: Gouveio, Viosinho, Vinhas Velhas
Kleine, strakke trossen en eenvoudige bessen zorgen ervoor dat de productie per hectare niet hoger is dan 2300 kg, in gronden op hoogtes boven 500 meter, geologisch geclassificeerd als leisteen/graniet. Druiven afkomstig van Alijó, Murça en tabuaço; hele oude wijngaard (80 jaar). Het geselecteerde hout is met opzet uit het tweede en derde jaar, slechts een klein percentage nieuw hout, om het intense fruit niet te markeren en langzaam te integreren, voornamelijk gericht op Frans en Hongaars eiken, wat resulteert in een wijn van extreme elegantie, waar frisheid en zuurgraad mooi versmelten
Gerijpt in Franse en Hongaarse eikenhouten vaten bij lage temperaturen. "Elevage" gedurende 9 maanden in dezelfde vaten (waarvan 35% nieuwe vaten) "sur lie", met "battonage" om de 2 weken. 20% Gouveio heeft negen maanden gerijpt op nieuw eiken (meestal Frans met 10% Hongaars)
Bewaren en serveren
Serveren : 11° - 13°C
Producent
Quinta Nova de Nossa Senhora Do Carmo