Food pairing
De perfecte wijn bij rood in de oven gebakken vlees, wildgerechten
Druiven: Aragonez, Trincadeira, Castelão & Alicante Bouschet
Rótulo Cortiça-wijn, een echte ex-libris van Adega de Borba. Afkomstig van oude wijnstokken, ondergingen de druiven een strikte controle over de evolutie van de rijping, nadat ze in kleine hoeveelheden waren geoogst. In de kelder, na het ontkiemen en voorzichtig pletten van de druiven, begon de alcoholische gisting, die ongeveer 10-15 dagen duurde bij een gecontroleerde temperatuur van 24ºC, voor een betere extractie van de fruitige aroma's en smaken van de druiven. Om de polyfenolische complexiteit, tannines en structuur van de wijn te vergroten, bleef deze in vaten in een maceratieproces na de gisting. Malolactische gisting vond vervolgens plaats in roestvrijstalen containers. Om de organoleptische kenmerken te verbeteren en te verbeteren, rijpte de wijn 12 maanden in vaten van het derde en vierde jaar, Frans eiken en exotisch hout, waarna een rijping van 6 maanden op fles in de kelder volgde.
Alcoholgehalte
14%
Bewaren en serveren
Serveren bij 16-17°C