Food pairing
Ideaal bij wildgerechten (patrijs, hert) en eend. Tevens uitermate geschikt voor vegetarische gerechten op basis van paddenstoelen en truffels.
Druiven: Touriga Nacional (45%), Touriga Franca (45%), Tinta Roriz (5%) & Sousão (5%)
Rijpt 18 maand in Frans eiken vaten van 225 en 300 liter, waarvan 70% nieuwe eiken vaten en 30% tweede of derde jaar gebruikte vaten
Alcoholgehalte
14%
Bewaren en serveren
Bewaren op een constante temperatuur van 15°C.
16-18°C
Critics & Awards
4,4/5 - Vivino (126 ratings)
91/100 - Falstaff Tasted: Aug 2022
unkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Etwas Nougat und Kakao, dezente Edelholzwürze, floraler Touch, reife Kirschen. Saftig, reife Zwetschken, ein Hauch von Gewürznelken, schokoladiger Abgang, ein vielseitiger Speisenwein.
94/100 - Wine Enthusiast Tasted: Oct 2022
This rich, field blend wine, with its mint and spice aromas, is impressive and certainly worth aging further. A strongly mineral texture with dark black fruits, and layers of richness and acidity, this fine wine should be ready from 2025. Roger Voss
Wijnmaker
Duorum Vinhos begon in januari 2007 als een wens van João Portugal Ramos en José Maria Soares Franco - 2 wijnmakers die de geschiedenis van de afgelopen decennia in Portugal hebben bepaald - om hun activiteiten te bundelen als professionele wijnmakers. En zo wordt Duorum, een project “van twee” in de eeuwenoude wijngaarden van de Douro uit de grond gestampt. Gekenmerkt door wijnen met unieke eigenschappen en een internationale dimensie.