Koelere temperaturen, hooggelegen locaties en minerale bodems waar oude wijnstokken al bijna een eeuw gedijen, produceren wijnen met een grote complexiteit en frisheid. Dichte aroma's van rode bessen met lichte aardse- en vanilletonen worden op het gehemelte elegant in evenwicht gebracht met soepele tannine en zuurgraad.
Howard's Folly is een kleine wijnproducent uit de regio Alentejo in Portugal. De wijnmaker, David Baverstock, is een Australiër qua nationaliteit, maar woont al lang in Portugal en wordt gecrediteerd voor een revolutie in de Portugese wijnindustrie door nieuwe wereldtechnieken te introduceren in materiaal uit de oude wereld. Hij heeft de Portugese Rode Wijntrofee gewonnen op zowel de International Wine Challenges van 1999 als 2002, en is tevens wijnmaker van het jaar (Portugal) 1999, de eerste niet-Portugese wijnmaker die dit heeft behaald. Hij is hoofdwijnmaker van de wereldberoemde Herdadedo Esporão.
Food pairing
De perfecte wijn bij alle soorten vleesgerechten
Druiven: 50% Field Blend, 25% Alicante Bouschet, 20% Aragonez, 5% Trincadeira
Het is een field blend van kleine percelen van meer dan 45 jaar oud, gelegen in Portalegre, aan de granieten uitlopers van de Serra de São Mamede, waar koudere temperaturen ze complexiteit en frisheid geven. Ontsteeld, zachte persing, fermentatie in kleine roestvrijstalen tanks van 4 ton met regelmatige overpompingen en delestage, temperaturen 23-25 °C.
Alcoholgehalte
13,9 %voll
Bewaren en serveren
Licht gekoeld serveer je dit het lekkerst. Serveer op 12 °C
Critics & Awards
91/100 - Revista Adega Tasted: May 2024
92/100 - Wine Enthusiast Tasted: Sep 2022
Partially a field blend of old vines up to 50-years-old, the wine comes from the hills in northern Alentejo. It is a rich wine, powered by dark fruits, blackberry and plum along with ripe tannins. It is impressive and worth aging for longer. Drink from 2024. Roger Voss