De witte portwijn bestaat nog niet zo lang als de rode porto, de eerste witte portwijnen kwamen in 1935 op de markt. Deze witte portwijn rijpt drie jaar in oude vaten waar hij zijn getaande honingkleur verwerft, bloemige aroma's van rozenblaadjes en witte perziken samen met wat sinaasappelschil en amandelen. Goed voor 17.500 flessen per jaar
Food-Pairing
ideaal voor bij het voorgerecht, een koude schotel, werkt ook goed met blauwe kazen en kan ook worden geserveerd met visgerechten, met name kreeft.
Druiven : Malvasia Fina (30%), Viosinho (30%)
& Gouveio (40%)
Alocholgehalte
19,6% Vol
Restsuiker: 88,3 (g/l)
Zuurgraad: 2,87 (g/l)
pH: 3,68
Conserveren en serveren
Serveren op 8 - 10 ºC. Is nog 4 maand na opening houdbaar.
Je kunt de port nu drinken en nog 2 jaar bewaren.
Critics & Awards
86/100 - Wine Enthusiast
Tasted: 01-Feb-1990