Webshop » Port » Barros Colheita 2004 Port

Barros Colheita 2004 Port

VAB010154 Barros Colheita 2004 Port

€ 41,00

Levertijd 5-7 werkdagen - Ruime voorraad

Een Colheita portwijn uit 2004. Helderbruine kleur met roodachtige hints. Complexe neus, gekenmerkt door de aanwezigheid van houttonen die heerlijk vermengd zijn met aroma's van kruiden, gedroogd fruit en delicate hints van fruitjam. Goed gestructureerd met een goede balans en stevige, ronde tannines die naar voren komen in de intense en fluweelzachte smaak. Elegante en aanhoudende afdronk 
   
Colheita’s worden gezien als Tawny’s van zeer hoge kwaliteit. Is afkomstig van één enkele oogst en heeft minimum 7 jaar in Franse eiken vaten van ongeveer 550 liter doorgebracht.  Colheita portwijn vertegenwoordigt minder dan 1% van de totale jaarlijkse productie van porto. Net als Vintage, is een Colheita port alleen vrijgegeven wanneer aan de beste voorwaarden wordt voldaan en na goedkeuring van het IDVP (Instituto dos Vinhos do Douro e do Porto) 

Food pairing
Heerlijk bij licht gezoete desserts zoals bvb crème brûlée, gedroogde vruchten en als aperitief
 
Druiven : Tinta Amarela 25%, Tinta Barroca 25%, Tinta Roriz 25%, Touriga Francesa 25%
Barros Colheita 2005 wordt geproduceerd volgens de traditionele port-methode. De druiven werden ontdaan van de steel, geplet en ondergingen een zorgvuldige maceratie van de huid om kleur, aromaten en fijne tannines te extraheren. De fermentatie vond plaats in vaten met constante remontage tijdens de fermentatie. De temperaturen werden gecontroleerd en gehandhaafd tussen 28 en 30 °C, totdat de gewenste Baumé was bereikt. Op dit moment werd er druivenbrandewijn toegevoegd, wat bekend staat als het ‘voordeel’, wat resulteert in een versterkte wijn met een perfecte balans en een wijn van uitzonderlijke kwaliteit, afkomstig van één enkele oogst.
 
2005 was een uitzonderlijk droog jaar en een oogst die een vroege, maar hoogwaardige oogst in de Douro-regio opleverde.
  
De wijnstokken worden verbouwd op terrassen die in de steile hellingen van de Douro-vallei zijn uitgehouwen. De wijnstokken zijn geplant langs de terrassen van de grootste hellingen, de "Vinha ao Alto", wat zich vertaalt als "verticaal aangeplante wijnstokken". De wijngaardbodems zijn leisteen greywacke ante-Ordovicium, met enkele granieten formaties. Deze grond is rijk aan voedingsstoffen en heeft nuttige eigenschappen om water vast te houden. Traditioneel worden de wijnstokken in de regio laag, dicht bij de grond geteeld. De enkele of dubbele Guyot en unilaterale en bilaterale kordons zijn de meest gebruikte methoden voor het trainen van de wijnstokken. 
 
Bewaren en serveren  
Horizontaal bewaren aan een constante temperatuur van 12°C.
Serveren tussen 14-17°C. Kan na opening nog 6 tot 8 weken bewaard worden 
 
Alcoholgehalte
20%

Critics & Awards
92/100 - Decanter World Wine Awards
   
Tags: Barros Porto - Douro

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Douro : 3-dec-24
Masterclass Graham's : 27-sep-24
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24

Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  




Powered by EasyWebshop