Slechts 1100 kistjes gemaakt in 2004. De 2004 Vesuvio heeft een ondoorzichtige, inktzwarte paarse kleur. De uitstekende rijpheid van de druiven en de relatief hoge zuurgraad zorgden voor langere gisting, waardoor wijnen met een uitzonderlijke concentratie, kleurdiepte en tannine structuur ontstonden. Het heeft een geurige neus van viooltjes en lagen rijk braambessenfruit in de mond, waardoor het onweerstaanbaar is om jong te drinken, hoewel de wijn nog tientallen jaren zal rijpen
"Een krachtpatser van een wijn die zonder pauze van rijk naar massief gaat. De rijpe vruchten, donkere, zware tannines en zwarte pruimen- en vijgenaroma's komen allemaal uit de streek van deze grote wijngaard. "Roger Voss, Wine Enthusiast, maart 2008
Food-Pairing
Deze port is heerlijk bij foie gras, bepaalde kaassoorten (Gorgonzola, Roquefort), als aperitief of als dessertwijn
Alcoholgehalte
19,5 %vol
Conserveren en serveren
Kan reeds nu gedronken worden. Serveren 16-18°C. Moet 6 tot 24u op voorhand gedecanteerd worden.
Vintage portwijn kan minder lang openstaan dan een reguliere port, wat betekent dat hij sneller oxideert. Na opening maximum 2 dagen houdbaar
Critics & Awards
18/20 - Jancis Robinson Tasted: 17-Sep-2014
94/100 - Wine Enthusiast
Tasted: 03-Jan-2008
90/100 - Wine Spectator
Tasted: 31-Dec-2007
88/100 - Wine & Spirits Magazine
Tasted: 01-Apr-2007
93/100 - Jamie Goode
92/100 - CellarTracker (7 notes)