Fris en geurig met veel rijpe zwarte bessen aroma's, enkele goede pittige tonen van zoethout en donkere chocolade, maar ook een verfrissende bloemennoot. Geweldige structuur en erg lange afdronk
Een legendarisch landgoed van 325 hectare in de bovenste Douro, Vesuvio werd in 1823 gekocht door António Bernardo Ferreira, die over een periode van dertien jaar honderden terrassen en een indrukwekkende adega bouwde. Het was António's schoondochter, Dona Antónia, die het fortuin van het landgoed en de aanzienlijke reputatie consolideerde.
In de jaren zeventig, ondanks zijn faam, waren de wijnen van het domein enigszins anoniem geworden, en het is alleen onder het toezicht van de nieuwe eigenaren, de Symingtons, dat het nieuw leven werd ingeblazen. De portwijnen van Vesuvio worden nog steeds met de voeten geplet in de acht enorme lagares van de quinta. Het landgoed heeft veel wijngaarden met een enkelvoudige variëteit en heeft, voor de vintage van 2007, twee tafelwijnen gelanceerd, naast de beroemde Vintage Port.
Food-Pairing
Deze port is heerlijk bij foie gras, bepaalde kaassoorten (Gorgonzola, Roquefort), als aperitief of als dessertwijn
Alcoholgehalte
19,5 %vol
Conserveren en serveren
Kan reeds nu gedronken worden. Serveren 16-18°C. Moet 6 tot 24u op voorhand gedecanteerd worden.
Vintage portwijn kan minder lang openstaan dan een reguliere port, wat betekent dat hij sneller oxideert. Na opening maximum 2 dagen houdbaar
Critics & Awards
98/100 - Wine Spectator
Tasted: 15-Oct-2013
91/100 - Wine Enthusiast
Tasted: 02-Jan-2013
94/100 - Wine & Spirits Magazine
Tasted: 01-Dec-2012
17/20 - Revista de Vinhos
Tasted: 01-Nov-2012