Food pairing
Als aperitief en om de hele avond van te genieten. De beste keuze voor de bereiding van een Port-tonic met een schijfje citroen, ijsblokjes en tonic, een P&T heet dat. In het ideale geval gepaard met hapjes en salades.
Druiven : Gouveio, Rabigato, Viosinho & Moscatel Galego
Druiven zijn afkomstig van uitsluitend klasse A-percelen (Pousado, Vale de Moinhos, Serra de Cotas) van in totaal drie en een halve hectare op arme leisteenbodems. De druif wordt met de hand geoogst, gedeeltelijk ontsteeld en gefermenteerd in lagares en inox tank met inheemse gisten en enig schilcontact; fermentatie wordt gestopt met zevenenzeventig graden druivenbrandewijn. De wijn rijpt in een combinatie van zeer oude tonel of balseiro (hoge houten tanks van 3.000-60.000 liter met dikke duigen die oxidatie vertragen) en de klassieke Port pipa (550 liter horizontale vaten met dunnere duigen die oxidatie bevorderen). Het eindigt op een bescheiden 19 en een half procent alcohol en dertig gram per liter restsuiker, waardoor het droog of seco kan worden genoemd. De gemiddelde veroudering op fles ligt tussen de drie en vier jaar. Jaarlijks worden 6000 tot 8000 genummerde flessen geproduceerd.
Dit is afkomstig van een landgoed dat als een van de eersten het landgoed bottelde in de wijnmakerij, in plaats van het de rivier af te voeren naar Porto. Biologisch geteeld.
Quinta do Infantado is sinds 1979 toonaangevend op het gebied van gebottelde Ports. Tot die tijd moesten alle geëxporteerde Ports in bulk worden verscheept naar Vila Nova de Gaia, 60 mijl ten westen van de Douro-vallei, waar ze werden gebotteld en verscheept. Deze praktijk verhinderde in feite dat kleine particuliere producenten hun wijnen exporteerden, aangezien de kosten van het runnen van een operatie in een andere stad voor deze wijngaardeigenaren onbetaalbaar waren. In 1986 werden de wetten gewijzigd.
De Quinta is gevestigd in Pinhão, specifiek in het subdistrict Gontelho waar de beste portwijngaarden te vinden zijn. Het landgoed is sinds het einde van de 19e eeuw eigendom van de familie Roseira en wordt nu beheerd door broer en zus, João Roseira, wijngaardmanager/wijnmaker, en Catherine Roseira, Chief Executive. De wijngaarden (terrasvormig, zeer steil en hard bevuild) worden op traditionele wijze bewerkt: alle bewerkingen gebeuren met de hand. De druiven worden met de hand geplukt en nog steeds “vertrapt”. De wijnmakerij streeft naar een medium-droge stijl - dat wil zeggen, er is minder druivenbrandewijn of "aguardente" en minder druivensuikers.
Bewaren en serveren
Gekoeld serveren tussen 6-10 °C
Blijft tot enkele maanden (4 tot 6 maanden) na opening goed drinkbaar, mits je de fles steeds afsluit met de originele stopkurk en hem bewaart bij een constante temperatuur van zo'n 12 graden
Alcoholgehalte
19,5%