Granaatrood van kleur. Mooie rijpe fruitaroma's. Opmerkelijk uitgebalanceerde smaak van rijp fruit en zachte tannines. Weelderige aanhoudende afwerking, soepel en elegant
Food-Pairing
Deze port is heerlijk bij foie gras, bepaalde kaassoorten (Gorgonzola, Roquefort), als aperitief of als dessertwijn
druiven zijn grotendeels afkomstig uit de op het westen gerichte wijngaard Vale da Teja (30 jaar is de gemiddelde leeftijd van deze aanplant). Met zijn typische late rijpingstijd, werd de Franca als laatste geplukt en dat tussen 1 en 9 oktober
Alcoholgehalte
19,5 %vol
Conserveren en serveren
Kan reeds nu gedronken worden. Serveren 16-18°C. Moet 6 tot 24u op voorhand gedecanteerd worden.
Vintage portwijn kan minder lang openstaan dan een reguliere port, wat betekent dat hij sneller oxideert. Na opening maximum 2 dagen houdbaar
Critics & Awards
94/100 - Jamie Goode
Tasted: 02-Jan-1990
91/100 - CellarTracker (8 notes)
17,5/20 - Jancis Robinson Tasted: 01-Dec-2008
Very developed. Very rich and raisiny and satisfying, A little kick at the end. Pruney and utterly seductive…Clever anyone who has this in their cellar. A bit dry, and a bit of dry curry spice, on the finish. Jancis Robinson