Een rode wijn op basis van de eeuwenoude baga druif afkomstig uit de Barrosa-wijngaard. Het is een wijn met een enorme aromatische impact, complex en wild, met tonen van bessen, mos en eucalyptus. De Baga-kaste is zeer duidelijk aanwezig in de mond, maar in een versie gebaseerd op delicatesse en finesse, met een verfrissende zuurgraad dit alles verpakt in een volle, complexe, voortreffelijke, geweldige wijn met heel groot bewaarpotentieel
Luis omschrijft zichzelf als een 'vrije' wijnmaker. Hij gelooft dat het feit dat hij een opleiding tot chemisch ingenieur en geen oenoloog heeft gevolgd, hem een ander perspectief op het maken van wijn heeft gegeven. Zijn filosofie is een huwelijk tussen de ouderwetse stijl, zijn Latijnse roots en zijn waardering voor een meer Angelsaksische stijlvisie. Oh, en hij is ook een pragmaticus! Filipa, de dochter van Pato, ook een geschoolde chemisch ingenieur, is niet alleen in de voetsporen van haar vader gevolgd, ze is een innovator zoals haar vader met een soortgelijke neiging om grenzen te verleggen. Een ding dat vader en dochter ook delen, is een verlangen om wijnen zo natuurlijk mogelijk te maken.
Food-Pairing
past perfect bij (gegrilde) rood vleesgerechten, groot wild
- en eendgerechten
Druiven : Baga (100%)
Druiven afkomstig van een oude wijngaard van meer dan 90 jaar oud, gelegen in de parochie van
Aguim, omgeven door een bos van dennen en eucalyptusbomen dat complementaire complexiteit geeft aan de wijn.
Gevinifieerd in roestvrijstalen vaten gedurende 2 weken met
temperatuurregeling, nadien 1 jaar gerijpt op nieuwe en gebruikte houten eiken Allier vaten
Alcoholgehalte
12,5 %vol
Conserveren en serveren
Bewaren op een koele plaats (12°C). Kan tot 15 jaar na oogstjaar gedronken worden
Serveren bij 14 - 16 °C. Enkele uren decanteren alvorens te serveren
Critics & Awards
17/20 - Vinhos Grandes Escolhas Tasted: Jun 2018
4,2/5 - Vivino (31 ratings)
93/100 - Wine & Spirits Magazine Tasted: Jun 2019