Robijnrood van kleur. In de neus pronkt deze wijn met aroma's van bramen en pruimen in combinatie met bloemige hints van viooltjes en een subtiele kruidigheid. In de mond zorgen fluweelzachte tannines voor een zacht mondgevoel en een levendige zuurgraad brengt de sappige fruitsmaken naar een zeer evenwichtige afdronk. Het is een buitengewone rode wijn met veel complexiteit.
Food-Pairing
Deze ongelooflijk gastronomische wijn is perfect voor de maaltijden en past uitstekend bij licht vette gerechten, zoals octopus "à lagareiro" of roodvlees uit de oven. Het is ook een ideale begeleider van licht gerijpte Serra de Estrela-kaas.
Druiven: 48% Touriga Nacional, 36% Alfrocheiro, 10% Tinta Roriz, 6% Jaen
De druiven werden geoogst per druivensoort en per perceel, waar ze werden onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles. Na het ontstelen en zacht pletten, werden de druiven via de zwaartekracht naar kleine roestvrijstalen tanks met temperatuurregeling geleid, waar ze per variëteit werden gevinifieerd. Alcoholische gisting vond plaats gedurende een periode van ongeveer 8 dagen bij een gemiddelde temperatuur van 27ºC.
55% van de wijn rijpt 8 maanden in vaten van 225 liter gebruikt Frans eiken, de rest rust in roestvrijstalen tanks. Na het rijpen onderging de wijn een lichte klaring en filtratie voorafgaand aan het bottelen. Het werd vervolgens gebotteld zonder koude stabilisatiebehandeling, waardoor na verloop van tijd een natuurlijke aanslag in de fles kan ontstaan.
Bewaren en serveren
Op een koele, droge plaats bewaren. Serveer tussen 16ºC-18ºC. Deze wijn moet worden gedecanteerd na 4-5 jaar. Deze wijn heeft een groot bewaarpotentieel en zal de komende 10 jaar positief evolueren, indien bewaard in goede omstandigheden.
Alcoholgehalte
13 %vol
pH: 3,7
Critics & Awards
3,9/5 - Vivino (390 ratings)