We hebben ons altijd gerealiseerd dat de Beira Interior een kenmerk in rood had dat ons naar kruiden en cacao duwde, de wijnen hebben nuances die ons aan hout doen denken, ook al zijn ze niet door het vat gegaan, en deze Touriga is de weerspiegeling ervan, deze wijn heeft als doel om het druivenras te begrijpen zonder enige make-up, het heeft geen contact met het hout en de leeftijd heeft zich op een zeer positieve manier geopenbaard.
Intense robijnrode kleur, open en eenvoudige neus met tonen van rood fruit en kruiden, in de mond balanceert het alcohol met de zuurgraad, en blijft het zacht en langdurig nagalmen in de afdronk.
Food pairing
Een verrukkelijke, veelzijdige wijn. Het weelderige fruitprofiel past heel goed bij geroosterd en gegrild vlees, het gebrek aan eiken tannine maken het prima inzetbaar voor lichtere gerechten zoals charcuterie en kaas, maar ook leuk met sterke smaken, zoals in Zuidoost-Aziatische gerechten.
Druiven
: 100% Touriga Nacional
De selectie van een perceel voor de keuze van druiven van de variëteit Touriga Nacional was de eerste stap in de uitwerking van deze monovariëteit, die zeer langzaam fermenteerde bij lage temperaturen van 26ºC. Het maceratieproces was lang maar soepel qua techniek, gevolgd door rijping in roestvrij staal, wat resulteerde in een kenmerkende wijn, vol kleur en nobel in zijn boeket.
Alcoholgehalte
13%
pH: 3,54
Bewaren en serveren
Te bewaren en te drinken tot 2030
Serveren op 16-18°C
Critics & Awards
93/100 - Wine Enthusiast
17,5/20 - revista de Vinhos Tasted: 01-Dec-2015
94/100 - Robert Parker
Tags: