Herdade do Peso Trinca Bolotas Tinto 2022
Een rode wijn met een intense robijnrode kleur. Een aroma van vers rood fruit met bloemige tonen, dankzij de druivensoort Touriga Nacional. In de mond is het ongelooflijk uitgebalanceerd met zeer zachte tannines en een verfrissende zuurgraad. Een uiterst gastronomische wijn met een lange afdronk.
Het Alentejo-varken, een autochtone Portugese soort, is de enige overlevende van grazende varkens in Europa, die vrij rondlopen in de kurkeikenbossen, waar het zich bij voorkeur voedt met eikels. Vanwege de manier waarop het het landschap markeert en het mediterrane bos van de regio in stand houdt, is het het erfgoed van Alentejo. Door het te associëren met deze wijn, combineren we twee belangrijke symbolen van de Alentejo aan tafel.
Food pairing
Dankzij de zachte tannines en de goede balans past deze wijn goed bij lichte gerechten, zoals gevogelte en pasta's, worsten, hammen en vleesgerechten van de meest uitgebreide keuken.
Druiven: 44% Touriga Nacional, 40% Alicante Bouschet, 16% Aragonez
Gevinifieerd van geselecteerde percelen van Alicante Bouschet, Touriga Nacional en Aragonez. De druiven werden geoogst op hun optimale punt van fenolische/aromatische rijpheid. Na het ontstelen en pletten, vond pre-fermentatie maceratie plaats gedurende 3 tot 4 dagen, waardoor de aromatische en polyfenolische complexiteit toenam. Fermentatie op 26ºC gevolgd door voorzichtig overpompen, met behoud van het fruit en extraheren van belangrijke tannines voor de uiteindelijke balans. Na de malolactische gisting rijpen de wijnen 6 maanden, 70% in roestvrijstalen vaten en de resterende 30% in gebruikte Franse eikenhouten vaten, gevolgd door een lichte klaring en filtratie voordat het wordt gebotteld.
Alcoholgehalte
14%
Bewaren & serveren
serveren bij 14-16°C. Kan tot 6 jaar na oogstjaar gedronken worden
3,9/5 - Vivino (210 ratings)