Webshop » Meer wijnen » Rode Wijn » Porca de Murca Tinto 2019 Real Companhia Velha

Porca de Murca Tinto 2019 Real Companhia Velha

AMRC021 Porca de Murca Tinto 2019 Real Companhia Velha

€ 7,60

Levertijd 5-7 werkdagen - Ruime voorraad

De meest populaire wijn in de Douro. 
Een jonge, elegante rode wijn met een aantrekkelijke robijnrode kleur. Fruitig en aromatisch aroma. In de mond, rijpe rode vruchten. Een uitstekende structuur, fluweelzacht, rond en een krachtig afdronk dankzij zijn evenwichtige zuurgraad.

Food pairing
Heerlijk bij pizza's, wit vlees en kazen
 
Druiven: Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca

Alcoholgehalte
13 %vol
   
Bewaren en serveren
Serveren 18°C

Critics & Awards
 
De legende van het varken 
In het hoge noorden van Portugal ligt een klein dorp met iets meer dan tweeduizend inwoners, genaamd Murça. Op het Praça 31 de Janeiro is één van de bekendste beelden van Portugal te vinden: de “Porca de Murça“. Het is een granieten beeld van een enorm varken. Uiteraard hoort hier een legende bij, die in de loop der jaren wat veranderingen heeft ondergaan, maar de meest traditionele versie is:
   
In de achtste eeuw werd het gebied rond Murça geteisterd door vele beren en wilde zwijnen. De bevolking riep de hulp in van de edelmannen om jacht te maken op de dieren, met als gevolg dat ze vrijwel uitgeroeid werden of verdreven werden naar verder gelegen gebieden. Eén van de zwijnen was echter zo groot, woest en wild dat de jagers er niet in slaagden het dier te doden. Uiteindelijk lukte het de Senhor van Murça, een sterk en moedig ridder, in 755 de bevolking te bevrijden van het monsterlijke beest. Uit dankbaarheid werd het standbeeld opgericht en jaarlijks doneerden de inwoners drie pond bijenwas aan de edelman en zijn erfgenamen.
   
Kleine tegenstrijdigheid in dit verhaal is dat het gaat om de Porca de Murça, oftewel de “Zeug van Murça”, hoewel het duidelijk om een beer (in de zin van mannelijk varken) gaat. Om die reden is het misschien logischer dat de oorsprong van dit varken ligt bij de pre-romaanse volken die dergelijke beelden gebruikten als vruchtbaarheidssymbool. Naast het varken op het plein, kom je de Porca de Murça ook tegen in het wapen van de stad.
   
Naast het varken vind je in Murça ook de Pelourinho de Murça, een zestiende eeuwse schandpaal, de Igreja Matriz en de Capela de Misericórdia de Murça. Uit de tijd van de romeinen is een stuk van de Via Romana en de romeinse brug terug te vinden. Het is een hoofdzakelijk agrarisch dorp waar olijfolie (Azeite Porca de Murça) en portwijn (Caves da Porca) de belangrijkste lokale producten zijn.
    

Gerelateerde producten


Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24
lentedegustatie-portevinho-crop
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop