Deze rode wijn is robijnrood van kleur. In de neus is hij fris, fruitig en goed gestructureerd. Het onthult tonen van geplette cassis, geplette bramen en kleine tonen van bosbes, geassocieerd met lichte tonen van bloemen, zwarte olijven, zoethout, cacao, evenals een discrete toon van gekarameliseerde kardemom. In de mond is het fruitig, sappig en biedt een goede zuurgraad, zoetekauw, licht zacht en precies. In de mond drukt deze wijn tonen uit van zwarte kersen, sappige bramen en lichte tonen van gemalen cassis, geassocieerd met tonen
van rood fruit, bosbessen, evenals zeer discrete tonen van bloemen, geroosterd eikenhout, tabak en zoete specerijen. De tannines zijn gestructureerd en licht stevig.
Food pairing
Uitstekend om zo te drinken, heerlijk bij gezouten vlees en scherpe kazen, gegrild rundvlees of lamsgehaktballetjes.
Druiven: 45% Touriga Franca, 20% Touriga Nacional, 20% Tinta Roriz, 15% Tinta Barroca
Zorgvuldige selectie van de beste druiven, met handmatige oogst. Gisting in roestvrijstalen vaten met geprogrammeerde maceratie en overpompen bij een gemiddelde temperatuur van 25ºC gedurende 6 tot 8 dagen.
Alcoholgehalte
14% vol
pH: 3,68
Bewaren en serveren
Serveren bij 16-18°C
Critics & Awards