Een verfijnde rode wijn met tonen van rijp wild fruit en veel kruidigheid. De tannines zijn goed aanwezig, doch zonder ooit de balans van de wijn te verwaarlozen. Geconcentreerd en rijk, met een krachtige kant en toch met ongepolijste randen, dit is een robuuste wijn in de mond, met een zeer grote aanwezigheid van fruit. De afdronk is fris en lang.
Food-Pairing
De ideale wijn bij gegrilde vleesgerechten
Druiven : 60% Baga, 40% Touriga Nacional
Deze druiven worden 5 tot 8 dagen gefermenteerd in open lagares zonder ontstelen (de bessen worden niet van de tros verwijderd), remontage meerdere keren per dag, totdat de wijnen de juiste intensiteit hebben bereikt. Vervolgens voltooit de wijn de gisting in oude houten vaten om nadien op dezelfde vaten te rijpen gedurende ongeveer 18 maanden. Wordt gebotteld zonder stabilisatie of filtering. Al deze processen worden handmatig uitgevoerd.
Alcoholgehalte
13 %vol
Conserveren en serveren
Bewaren op een koele plaats (12°C)
Serveren 16 - 18 °C. Kan tot 13 jaar na de oogstjaar gedronken worden
Critics & Awards