Deze rode wijn is robijnrood van kleur. De neus toont expressieve tonen van rood fruit in perfecte harmonie met lichte houtachtige aroma's en fijne kruiden. De smaak begint op een boeiende manier en evolueert naar een wijn met een uitstekend volume, gemaakt van fluweelzachte tannines. De afdronk is fris, evenwichtig en aanhoudend
Food pairing
Uitstekende wijn bij rood vlees, rosbief en gegrild vlees.
Druiven: Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional & Tinta Barroca
Druiven afkomstig van 20 jaar oude wijnstokken. 85% gaat in roestvrije stalen tanks met temperatuurcontrole en 15% rijpt 6 maand in Franse eiken vaten van 225L
2020 was een extreem veeleisend jaar, niet alleen vanwege de wereldwijde pandemie, maar ook vanwege de barre weersomstandigheden die bijzonder heet en droog waren tijdens de kritieke rijpingsperiode van de druiven. Dit was de warmste winter sinds 2005, maar ging gepaard met veel regen, vooral in december, zowel op Quinta da Cabreira (Douro Superior) als op Quinta do Crasto (Cima Corgo). Maart tot juni was ook heet en regenachtig, wat leidde tot een vroege bloei, die ongeveer tien dagen eerder plaatsvond
gebruikelijk. Dit weer was bijzonder zorgwekkend omdat het een risico op mogelijke wijnstokziekten met zich meebracht en rigoureuze monitoring door het wijnbouwteam vereiste om mogelijke infecties te voorkomen. Juli en augustus waren heet, maar het grondwater was gelukkig voldoende om een goede rijping van de druiven te garanderen. Het was echter essentieel om het optimale oogsttijdstip niet te missen, om uitdroging van de druiven te voorkomen. De oogst begon op 17 augustus en eindigde op 25 september. De opbrengst was lager dan gemiddeld, met kleinere trossen en kleinere bessen met een uitstekende schil-tot-pulpverhouding, die dus sterk geconcentreerd waren. Deze Covid-19 vintage profiteerde van alle professionaliteit en toewijding van het Quinta do Crasto-team en leverde witte wijnen op met een uitstekende balans, frisheid en aromatische definitie en zeer complete rode wijnen met zeer expressief fruit, verleidelijke textuur en grote doorzettingsvermogen.
Alcoholgehalte
14,5 % vol
pH: 3,77
Bewaren en serveren
Serveren bij 16-18°C
Critics & Awards
17/20 - Grandes Escolhas Tasted: Sep 2023
4/5 - Vivino (44 reviews)