Een portwijn goudbruine kleur, met roodachtige tinten. Een delicate neus, met aroma's van stroopfruit gecombineerd met tonen van gedroogd fruit en hints van witte peper. In de mond onthult het de fijnheid van een Burmester Colheita, die zacht en delicaat begint en eindigt in een lange en harmonieuze afdronk.
Een Colheita Port is een Tawny Port uit een enkele oogst en heeft minimum 7 jaar in Franse eiken vaten van ongeveer 550 liter doorgebracht.
Colheita portwijn vertegenwoordigt minder dan 1% van de totale jaarlijkse productie van porto. Net als Vintage, is een Colheita port alleen vrijgegeven wanneer aan de beste voorwaarden wordt voldaan en na goedkeuring van het IDVP (Instituto dos Vinhos do Douro e do Porto).
Food-pairing
Heerlijk bij licht gezoete desserts zoals bvb crème brûlée, gedroogde vruchten. Verrukkelijk met tarte tatin of mandarijnenparfait en als aperitief
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Francesa , Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cao
Met de hand geplukt op het optimale moment, worden de druiven ontsteeld, geplet en omgezet in wijn door een proces van zorgvuldige maceratie om hun kleur, tannines en aroma's te extraheren Dit gebeurt in vaten (lagares) bij een gecontroleerde temperatuur (tussen 28-30 ° C) totdat de juiste zoetheid (baumé) is bereikt. Op dit punt wordt druivenbrandewijn toegevoegd om de uiteindelijke versterkte wijn te maken.
Alcoholgehalte
20%
Bewaren en serveren
Kan direct gedronken worden en moet niet gedecanteerd worden.
Horizontaal bewaren aan een constante temperatuur van 15°C.
Serveren tussen 14-17°C. Kan na opening nog 6 tot 8 weken bewaard worden.
Critics & Awards
4/5 - Vivino (57 ratings)