Food pairing
deze wijn gaat wonderwel goed met vis-, gevogelte- of wit vleesgerechten en kaas, zoals de Serra da Estrela
Druiven: Field blend waarvan 80% Siria, Fernão Pires, Bical, Arinto, Cerceal
Wijngaard met 50 tot 120 jaar oude wijnstokken op een granieten bodem. Enzymen en oenologische producten worden nooit gebruikt, behalve zeer lage doses zwavelhoudend. Alcoholische fermentatie wordt uitgevoerd door inheemse gisten en spontaan door malolactische fermentatie. Bijna twee jaar gerijpt, het eerste jaar, verblijft 50% van de wijn in vaten van 500 liter. (Frans en Oostenrijks eiken) en 50% in roestvrije inox vaten. De laatste batch verlengde de rijping met nog eens 10 maanden in roestvrij staal.
Alcoholgehalte
13%
Bewaren en serveren
Bewaren op een constante temperatuur van 12°C
Serveren bij 12°C. Kan tot 7 jaar na oogstjaar gedronken worden