Een citrus-gele wiite wijn met groenige hints. Complex aroma van Williams peren, hints van gedroogde fruitschil en enkele zoete tonen afkomstig van de veroudering op vat. in de mond volume, intens van textuur. Structuur en een lange, evenwichtige sappige afdronk.
Food-Pairing
Deze heerlijke witte wijn is een gastronomische wijn bij uitstek, ideaal om te drinken bij rijkere visgerechten, gerookte vis, patés en witvleesgerechten, gevogelte en nog complexer rood vlees gerechten, zoals gebraden geit of Chanfana (portugees gestoofd lamsvlees)
Druiven: 54% Encruzado, 46% Gouveio
De druiven arriveerden in dozen van 20 kg in de kelder en werden grotendeels gelost in de pneumatische pers. Delen van Encruzado en Gouveio ondergingen gedurende 24 uur een maceratie van met de schil in een gekoeld vat. Alle most werd gedurende 24 uur bij lage temperatuur gedecanteerd. Vervolgens werden ze naar roestvrijstalen tanks met gecontroleerde temperatuur gepompt, waar de gisting ongeveer 20 dagen plaatsvond bij temperaturen die niet boven de 16ºC kwamen. 18 maanden gerijpt in gebruikte vaten (37% 225L; 21% 500L; 25% 1000L en 17% 2000L)
Bewaren en serveren
Op een koele, droge plaats bewaren. Serveer tussen 12ºC-14ºC. Kan tot 10 jaar na oogstjaar gedronken worden
Alcoholgehalte
13 %vol
Critics & Awards
4,1/5 - Vivino (938 ratings)