In 2015 besloten Luís Louro en Inês Capão elkaar uit te dagen: na meer dan tien jaar samenwerken, het delen van ideeën en ervaringen en bovenal het delen van een zeer duidelijke visie op wat volgens hen Alentejo is, dit keer zouden ze beide autonoom een wijn maken. Uit deze twee wijnmakers is LouCa (Portugees woord dat CRAZY betekent) geboren, twee rode wijnen van twee mensen wiens uitgangspunt het geloof in het potentieel van authentieke Alentejo was.
De naam LOUCA is het resultaat van het samenvoegen van de eerste lettergreep van de achternaam van elke wijnmaker: Luís Louro creëerde de LOUca en Inês Capão tekende de louCA.
Beiden resulteerden in frisse en elegante wijnen, elk met de 'handtekening' van de eigenaar. Het is een unieke ervaring om te proeven en hun verschillen en overeenkomsten te ontdekken!
Food pairing
Heerlijk bij gerechten met rood (gegrild) rundvlees en rosbief
Druiven
De LOUca 2015 is samengesteld uit 30% Aragonez, 60% Alicante Bouschet en 10% Touriga Nacional op kalksteenbodems. Na het vinificatieproces heeft het 12 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten van 300 liter.
Alcoholgehalte
14%
Bewaren en Serveren
Serveren: 16-18°C
Critics & Awards
92+/100 (Lou) & 92/100 (Ca) - Mark Squires (August, 2019)