Een wijn met een diep robijnrode kleur. Een bloemig jong aroma met tonen van pepermunt en eucalyptus, omgeven door vanille
afkomstig van het verouderen in houten vaten. Het geheel is complex, met een discrete en goed geïntegreerd
houtgeur en smaak. Een volumineuze en evenwichtige zuurgraad in de mond, zachte tannines, in een aanhoudende afdronk. Verbluffende voorstelling van de moderne stijl van de Douro.
Food-Pairing
Uitstekend als aperitief, gevogelte, vleesgerechten, gerookte worst, kaas en sommige vis
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca & Tinto Cão
Korte maceratie vóór de gisting gevolgd door fermentatie gedurende 6-8 dagen bij een gecontroleerde temperatuur tussen 27-28 ºC met frequent overpompen. Na alcoholische fermentatie volgt een malolactische fermentatie. Een deel van de wijn is gerijpt in roestvrij staal en een ander deel in Frans eiken voor 4-6 maanden.
Alcoholgehalte
13%
Conserveren en serveren
Serveren bij 16 - 18 ºC
Awards & Critics
83/100 - Decanter World Wine Awards
Tasted: 01-Jan-2017