Food pairing
De ideale metgezel bij rijke vleesgerechten en wild zoals bijvoorbeeld hert, ook heerlijk bij sterke kazen
Druiven: 41% Touriga Franca, 34% Touriga Nacional, 13% Tinto Cão, 12% Tinta Roriz
Na de oogst worden de druiven geweekt en gefermenteerd in roestvrijstalen tanks, waarbij elke variëteit afzonderlijk wordt gevinifieerd. De wijn rijpt vervolgens 18 maanden in 50% nieuwe en 50% gebruikte eikenhouten vaten voordat de definitieve samenstelling van de blend wordt bepaald en de wijn wordt gebotteld.
2018 had een koude en droge winter, maar een extreem regenachtige lente, waardoor de waterreserves in de bodem konden worden aangevuld. "Ondanks de hete en droge zomer zorgde de vochtigheidsgraad in de bodem voor een lange en evenwichtige rijping, waardoor een rode wijn van uitstekende kwaliteit en vol karakter kon worden geproduceerd", Luís Sottomayor.
Alcoholgehalte
14 %vol
Bewaren en serveren
Decanteren. Serveren tussen 16-18ºC.
Te drinken vanaf nu tot 20 jaar na oogstjaar