Food pairing
De perfecte wijn met lamsvlees met couscous en kruiden of de bekende spiesjes van de Alentejo
Druiven: Touriga Nacional (40%), Marselan (40%), Alicante Bouschet (10%), Malbec (10%)
Met de hand geplukt, verzameld in kleine kistjes om de druiven te beschermen. De ontsteelde druiven fermenteren 12 dagen bij een gecontroleerde temperatuur (24-26º). 16 maanden gerijpt in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.
Quinta do Paral is gelegen nabij Vidigueira in het hart van Portugal en is verdeeld over 100 hectare grond. Met zijn zacht glooiende heuvels en uitgestrekte openheid biedt de Alentejo een werkelijk uniek landschap. Het echte potentieel ligt echter dieper: vruchtbare klei, graniet en leisteenbodems en een uniek microklimaat creëren optimale omstandigheden voor een uniek terroir. Door de uitstekende kwaliteit van de druivensoorten kunnen wijnen van hoge kwaliteit geproduceerd worden die het onderscheidende karakter van de Alentejo uitdrukken. Met de overname van Quinta do Paral door ondernemer Dieter Morszeck, werd de wijnmakerij opnieuw verbouwd in samenwerking met hoofdenoloog Luís Morgado Leão en beleefden de autochtone variëteiten van 40 jaar oude wijnstokken een renaissance. Tegenwoordig richt het wijnhuis zich op duurzaamheid en vakmanschap in combinatie met veel respect voor de Alentejo-cultuur. Handmatig plukken, natuurlijke druivenverzorging en strikte opbrengstvermindering zorgen voor de hoge kwaliteit van de wijnen
Alcoholgehalte
Alcohol: 15%
Bewaren en serveren
Serveren bij 16-18°C