Deze rode wijn heeft een intense robijnrode kleur. Zeer fijn en delicaat in aroma, met tonen van bergamot en rood fruit. Het geheel is vrij complex en elegant. In de mond heeft het een medium body, met zeer fijne tannines, een gelaagde complexiteit en een lange afdronk.
Food-Pairing
Serveer deze verfijnde wijn bij rood (gegrilde) vleesgerechten & rosbief
Druiven: 60% Touriga Nacional, 30% Alfrocheiro & 10% Alicante Boushet
Fermentatie vond gedurende 15 dagen plaats bij gecontroleerde temperaturen in kleine roestvrijstalen tanks, gevolgd door een fase in fijne droesem onder regelmatig roeren. Na de malolactische gisting heeft hij 12 maanden gerijpt in Franse (80%) en Amerikaanse (20%) eiken vaten en werd vervolgens gemengd om de variëteit fruit en de complexiteit van de eik in evenwicht te brengen. De wijn werd gebotteld zonder filtratie in april 2018
De oogst van 2016 werd gekenmerkt door zeer gunstige groeiomstandigheden voor de wijnbouw, ze hebben één van de beste jaargangen van de afgelopen jaren geproduceerd. Een strenge winter gevolgd door een hete en droge zomer zonder hittegolven. Gedurende de oogst bleef het weer droog, waardoor een uitstekende vruchtkwaliteit mogelijk was.
Wijnhuis
Casa de Santar - Dao Sul
Bewaren en serveren
Serveren : 16 -18 ºC
Alcoholgehalte
14,5%
pH: 3,64
Critics & Awards