Een heerlijk smaakvolle en complexe witte biowijn, met een strogele kleur en groene reflecties. Citrus, vooral citroen en hints van wit fruit. Complex en iets romig, zuiver, rijk, fris en een intense en lange afdronk. Een wijn die uitsluitend wordt geproduceerd van biologisch geteelde druiven op het landgoed Esporão en die uitdrukking geeft aan de finesse van de wijnoogst, de verschillende bodems waar de wijngaarden zijn geplant en de varieteit van de druiven.
Een witte heldere wijn met groenachtige reflecties. Heerlijke citrusaroma's, met een overwicht van grapefruit en papaja-tonen, geïntegreerd met een groen citroenblad.
In de mond heeft het een romige textuur, in evenwicht gehouden door de frisheid van tropisch fruit en een rijke en aanhoudende afdronk.
Een mooie wijn die perfect is om als jonge man te proeven en die heel goed gaat bij een mooie quiche Lorraine of een salade met blad en fruit.
Food pairing
Lekker bij quiche Lorraine, zeevruchten, gegrilde vis en salades - Probeer zeker eens vissalade !
De druiven werden gedeeltelijk gefermenteerd in betonnen tanks. Na de gisting werd de wijn gedurende 4 maanden op fijne droesem gelaten, waardoor een uniek type micro-oxidatie mogelijk was dat het karakter van deze wijn respecteert en verbetert.
De temperaturen in 2020 waren iets hoger dan het gemiddelde van de afgelopen 21 jaar, terwijl de regenval identiek was aan de waarden die in dezelfde periode werden geregistreerd. De winter en de lente waren zacht en regenachtig, waardoor de waterreserves van de wijnstokken op een gezonde manier werden aangevuld, wat resulteerde in een goede vegetatieve groei in vergelijking met 2019. De zomer was erg heet en droog, met extreem hoge temperaturen in juli, waardoor we met de oogst konden beginnen ongeveer 2 weken eerder dan in 2019. De weersomstandigheden in de veraison-fase leidden tot een geleidelijke rijping, wat een selectieve oogst mogelijk maakte die de expressie en kwaliteit van elke druivensoort ten goede kwam.