Food pairing
Deze witte reserva smaakt heerlijk bij witte gegrilde vis (bijvoorbeeld heilbot), Penne met roomsaus, sint-jakobsschelpen, Aziatische gerechten & moussaka
Druiven: Antão Vaz, Arinto, Roupeiro
Volledig ontsteeld, koude bezinking, maceratie, persen, decanteren van most, gevolgd door een temperatuurgecontroleerde fermentatie 75% van de batch in roestvrijstalen tanks en 25% in nieuwe Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten. Veroudert gedurende zes maanden in roestvrijstalen tanks en in nieuwe Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten, met veroudering op fijne droesem
2021 was een regenachtig jaar. Tijdens de vegetatieve rustperiode (herfst – winter) waren de neerslagwaarden hoger dan het gemiddelde van de afgelopen 22 jaar, terwijl de temperaturen mild bleven. Deze neerslagwaarden leidden ertoe dat aan het begin van de vegetatieve cyclus (lente) vrijwel alle bodems hun waterreserves volledig hadden hersteld. De knopuitbarsting vond eerder plaats en de hogere temperaturen die tijdens de lente werden waargenomen, versnelden de vegetatieve ontwikkeling tot aan de bloei. In de zomer droegen mildere temperaturen bij tot een regelmatige ontwikkeling van de vegetatieve cyclus, waardoor de rijping op een regelmatige en evenwichtige manier kon verlopen
Alcoholgehalte
14%vol
pH: 3,19
Bewaren en serveren
Houd- en drinkbaar tot 5 jaar na oogstjaar
Serveren op 8-10°C