Tres bagos of 3 bessen (druiven) is zeer elegant, aromatisch en intens. Iets mineraals, vol vers fruit, zoals peer en ananas. Het presenteert ook vleugjes citrus en wat vanille, wat het complexiteit geeft. De aanzet is fris, vol fruit en met een uitstekende zuurgraad. Zeer mineraal, complex en met een lange, elegante afdronk. Belooft een lange levensduur
'30 WIJNPRODUCENTEN IN DE WERELD OM TE ONTDEKKEN ': Winspectator kiest voor LAVRADORES DE FEITORIA als één van de 30 op deze exclusieve lijst
De erkenning komt, jaar na jaar, van over de hele wereld, maar dit kwam als een echte verrassing. Lavradores de Feitoria werd gekozen door Wine Spectator, het Noord-Amerikaanse gerenommeerde wijnmagazine.
Opgericht in september 2000, is het wijnhuis "Lavradores de Feitoria" een project dat is ontstaan uit de unie van 15 producenten en eigenaren van 18 boerderijen verspreid over de Douro, met een wijngaardoppervlak van meer dan 600 hectare.
Deze uitwisseling van middelen, kennis en ervaringen markeerde een nieuw tijdperk in de productie van wijnen uit de regio en zorgde voor evenwichtige wijnen, elegant en met groot potentieel voor veroudering, gebaseerd op de uitmuntendheid en traditie van de Douro.
Food pairing
Perfect aperitief. Combineer met rijkelijke salades, garnalencocktail, vette vis, kabeljauw, octopus en wit vlees.
Druiven: Viosinho, Gouveio, Rabigato
Van wijngaarden van ongeveer 25-30 jaar oud, geplant op schistgronden, worden de druiven met de hand geoogst en vervoerd in kleine dozen van 25 kg. Na het verwijderen van de steel en het zacht pletten werden de druiven geperst (pneumatische pers), werd de wijn gefermenteerd en vervolgens ontlast, deels in nieuwe vaten van Frans eikenhout, deels in roestvrijstalen tanks bij lage temperaturen, beide met gecontroleerde troebelheid. Na gisting in nieuwe Franse eikenhouten vaten van 225 liter rijpt de wijn ongeveer 6 maanden in vaten. Vervolgens wordt de batch gemaakt. De wijn werd gestabiliseerd en gefilterd.
Alcoholgehalte
13%vol
Bewaren en serveren
Te drinken tot 6 jaar na oogstjaar. Serveren bij 11-12°C
Critics & Awards
4/5 Vivino (33 ratings)