Food pairing
Ideaal met zeevruchten, gegrilde vis, gerookte gerechten en wit vlees.
Druiven: 50% Encruzado, 50 Malvasia
De Encruzado is een typische druivensoort uit de Dão-streek: evenwichtig, aromatisch en geeft een
lange levensduur aan de wijn. Malvasia voegt een aromatische en vloeiende uitbundigheid toe. De wijnstok wordt geteeld binnen een programma van geïntegreerde bescherming: het gebruik van herbiciden is verboden. De bestrijding van plagen wordt uitgevoerd door bodembewerking. De druivenpluk gebeurt met de hand, soort per soort, wanneer het ideale rijpingspunt is bereikt,
normaal gesproken tussen de tweede helft van september en de eerste helft van oktober.
De oogst wordt verzameld in kleine dozen van 10 kg.
Alcoholgehalte
12,8 %vol
pH: 3,5
Bewaren en serveren
Bewaren op een constante temperatuur van 12°C
Serveren bij 10°C. Tot 4 jaar na oogstjaar houdbaar