De Baga Friends

De Baga Friends, verenigd en divers 



Baga Friends: François Chasans (Quinta da Vacariça), Paulo Sousa (Sidonio de Sousa), Mario Sergio Nunes (Quinta das Bágeiras), Antonio Rocha (Bussaco Palce Hotel), Luis Pato, Filipa Pato, Dirk Niepoort (Quinta de Baixo)
 
Dit is een vereniging opgericht in 2010 met als doel het bewaren, verdedigen, publiceren en promoten van Bairrada-wijnen die met de Baga-variëteit zijn geproduceerd. 7 Bairrada-producenten met één ding gemeen: ze zijn gepassioneerd door de Baga-druif. Baga is een variëteit die in heel Midden-Portugal wordt verbouwd, maar de puurste uitdrukking is op de kleigronden van Bairrada, waar het verreweg de meest dominante druif is. Hier zit nog een kern van waarheid in. Het onvoorspelbare Atlantische klimaat en de Baga-druif werken samen om rode wijnen te produceren die kunnen variëren van krachtig, gedurfd en langlevend tot mager, gemeen en plantaardig in stijl. In feite is er een grote hoeveelheid Mateus Rosé gemaakt van onderrijpe Baga. Baga-druiven zijn klein en hebben een dunne schil (Baga betekent 'bes'). Ze rijpen laat en zijn zeer vatbaar voor rot, vooral als het in september regent. De wijnstokken zijn krachtig en produceren overtollig blad en creëren daarom veel werk voor kwaliteitsbewuste kwekers. 

Dirk Niepoort verwoord het als volgt: De verschillende terroirs van Bairrada zijn complex en net zo ingewikkeld en interessant als de Bourgogne. Baga vind je ook in de Douro (waar het bekend staat als Tinta Bairrada) en de Dão, zij het in mengsels. Ik vroeg me af hoe het presteerde op verschillende bodems – leisteen en graniet. Niepoort kon er niets over zeggen in de Douro (waar het een van de vele druiven in een fieldblend is). In de Dão, afgezien van een gebied waar het graniet in de regio zeer goed gedraineerd is, zei hij: "Baga op graniet drinkt te snel water." Niet ideaal voor deze krachtige, laat rijpende druif. Parallellen met de Bourgogne kunnen ook worden getrokken over verschillende benaderingen van wijnbereiding - met name de pluktijd, het gebruik van hele tros/hele bes, extractieproces en hoogte (met name de duur in en het type en formaat van het rijpingsvat). (c) Sarah Ahmed dd. 18/09/2018  



Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog


free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Douro : 3-dec-24
Masterclass Graham's : 27-sep-24
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24

Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  




Powered by EasyWebshop