Elk Eitje zijn Wijntje - 6 overheerlijke pairings
Wijn en chocolade hebben veel met elkaar gemeen. Sterker nog, ze zijn een beetje als een moeder-dochter relatie : soms schieten ze uitstekend met elkaar op, en soms niet, ze lijken op elkaar en toch niet.
Geen wonder dus dat er zo veel wijn en chocolade liefhebbers zijn! Ondanks de affiniteit voor elkaar - misschien is dit omdat het proces om chocolade te maken veel weg heeft van wijn, want zowel cacaobonen en wijn worden gefermenteerd met precies dezelfde soort gist - kunnen bepaalde wijn-chocolade pairings aardig tegenvallen. Gelukkig voor u, zijn er genoeg wijn en chocolade pairings die tot een instant orgasme leiden ... Oops! Laten we eens een kijkje nemen wat hiervoor nodig is. Oh ja niet vergeten, het ultieme genot, laat de chocolade of praline op je tong smelten, dus niet stukbijten aub.
witte chocolade is niet echt ‘chocolade’, omdat er geen cacao maar cacao-vet gebruikt wordt. Dit kleine feit maakt het als één van de meest veelzijdige pairings met wijn. Pair het met een Porto Rosé waardoor het een smaak van aardbei krijgt of met een een Vintage Porto waardoor het een smaak van blauwe bessen en ijscrême vrijmaakt
Praliné voegt zowel zoet als zout toe aan chocolade. Caramel chocolade harmoniëren uitstekend met zoet, zout, vet en bitter. Het pairen van praliné met wijn kan dus zowel congruent als complementair zijn. Overheerlijk en eindeloos lekker met een 20, 30 of 40 jarige Tawny port, Moscatel de Setubal en een zoete of half-zoete Madeirawijn. Fenominaal !
Benieuwd naar wat wij voor u in aanbieding hebben ? Klik dan hier
Beoordelingen
Er zijn geen beoordelingen gevonden.