Elk Eitje zijn Wijntje - 6 overheerlijke pairings

Wijn en chocolade hebben veel met elkaar gemeen. Sterker nog, ze zijn een beetje als een moeder-dochter relatie : soms schieten ze uitstekend met elkaar op, en soms niet, ze lijken op elkaar en toch niet. 
Geen wonder dus dat er zo veel wijn en chocolade liefhebbers zijn! 
 
Ondanks de affiniteit voor elkaar - misschien is dit omdat het proces om chocolade te maken veel weg heeft van wijn, want zowel cacaobonen en wijn worden gefermenteerd met precies dezelfde soort gist - kunnen bepaalde wijn-chocolade pairings aardig tegenvallen. Gelukkig voor u, zijn er genoeg wijn en chocolade pairings die tot een instant orgasme leiden ... Oops! Laten we eens een kijkje nemen wat hiervoor nodig is. Oh ja niet vergeten, het ultieme genot, laat de chocolade of praline op je tong smelten, dus niet stukbijten aub.
witte-chocolade  
witte chocolade is niet echt ‘chocolade’, omdat er geen cacao maar cacao-vet gebruikt wordt. Dit kleine feit maakt het als één van de meest veelzijdige pairings met wijn. Pair het met een Porto Rosé waardoor het een smaak van aardbei krijgt of met een een Vintage Porto waardoor het een smaak van blauwe bessen en ijscrême vrijmaakt
melkchocolade   
Melkchocolade. Wist u dat de ganache aan de binnenkant van een praline uit de helft room en de helft  chocolade bestaat? De crème zorgt voor een beetje extra vet, zodat u melkchocolade met wijn sowieso lekkerder gaat vinden dan met donkere chocolade. Heerlijk met een Moscatel de Setubal, Ruby Port en een Oudere Vintage Port
pralin-chocolade
   
Praliné voegt zowel zoet als zout toe aan chocolade. Caramel chocolade harmoniëren uitstekend met zoet, zout, vet en bitter. Het pairen van praliné met wijn kan dus zowel congruent als complementair zijn. Overheerlijk en eindeloos lekker met een 20, 30 of 40 jarige Tawny port, Moscatel de Setubal en een zoete of half-zoete Madeirawijn. Fenominaal ! 
fondant-chocolade
  
Fondant of donkere chocolade bevat minstens 35% pure cacao vaste stoffen maar zelfs 99% pure cacao repen is te vinden. Pure chocolade combineer je beter niet met andere bittere of tannine rijke wijnen. Enige voorzichtigheid bij het pairen is geboden, een zeker keuze is een Tawny Porto
 
peanut-butter-cups  
Inderdaad, Peanut boter cups zijn een serieuze zaak. Op zoek dus naar een wijn die alle nootachtige chocolade, zoals amandelen, hazelnoten en pinda's, accentueert. Gemakkelijk. Een Madeira dus !
 
twix-snickers     
Nu we toch bezig zijn. Wat had je gedacht van wat Snickers of een Twix voor de gasten met Pasen ? De heerlijke snoepjes doen het voortreffelijk bij een glaasje Tawny port 

Benieuwd naar wat wij voor u in aanbieding hebben ? Klik dan hier



Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog


free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Douro : 3-dec-24
Masterclass Graham's : 27-sep-24
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24

Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  




Powered by EasyWebshop