Deze Master Kit is het naslagwerk bij uitstek van Jean Lenoir, dat u gaat helpen snelle vorderingen bij het wijnproeven te maken. Een kostbare hoeveelheid kennis en plezier voor professionals en liefhebbers.
54 indexkaarten leggen het echte verband tussen aroma's en wijn uit.
De gids begeleidt u met zijn rijke illustraties en praktische oefeningen om u te leren hoe u wijnen van over de hele wereld kunt leren proeven.
Gemaakt in Frankrijk.
Onder goede omstandigheden kan de doos tien jaar lang bewaard worden
De aanwezige aroma's zijn :
Fruitige aroma's
Citrusvruchten: Citroen, Grapefruit, Sinaasappel
Exotische vruchten: Ananas, Banaan, Litchi, Meloen
Pitvruchten: Muskaatdruif, Appel, Peer, Kweepeer
Rood fruit: Aardbei, Framboos, Rode aalbes
Zwart fruit: Zwarte bes, Blauwe bosbes, Braam
Steenvruchten: Kers, Abrikoos, Perzik
Gedroogde vruchten: Amandel (en pitten), Gedroogde pruim, Hazelnoot
Bloemengeuren: Egelantier, Acacia, Lindebloesem, Honing, Roos, Viooltje
Plantaardige aroma's
Groenten: Groene paprika
Zwammen: Paddenstoel, Truffel, Gist
Houtgeuren: Cederhout, Den, Zoethout
Grasachtige geuren: Knoppen van zwartenbessenstruik, Hooi (gemaaid gras), Tijm, Vanille
Kruidige geuren: Kaneel, Kruidnagel, Peper, Saffraan, Leder
Dierlijke Aroma's:
Muskus, Verse boter, Geroosterd brood
Branderige of geroosterde geuren:
Geroosterde amandelen, Geroosterde noten, Gebrande
suiker (karamel), Koffie, Bittere chocolade, Gerookt.
Bijhorend boek verkrijgbaar in het Engels, Frans of Nederlands.
Standaard leveren wij deze set met een Nederlandstalig handboek.