De 2006 heeft een dichte en levendige kleur met een goede concentratie van rijp rood fruit. De zuurgraad is perfect in balans en de tannines zijn zacht maar zeer aanwezig, eindigend in een explosieve afdronk.
Het is een wijn die vrij jong kan worden gedronken, maar zeker nog de eerste 10 jaar zal evolueren op fles. Een productie van 25.194 flessen en 330 magnums
Food-Pairing
Deze vintage is overheerlijk bij donkere chocolade en als digestief al dan niet vergezeld van een fijne sigaar
Druiven: 30% Tinta Roriz, 30% Touriga
Franca & 40% Touriga Nacional
Alcoholgehalte
19,75 %vol
pH: 3,6
Conserveren en serveren
Horizontaal bewaren aan een constante temperatuur van 12°C.
Decanteren. Serveren bij 18°C. Na opening maximum 2 dagen houdbaar
Critics & Awards
16/20 - Revista de Vinhos
Tasted: 01-Jun-2009
89/100 - CellarTracker (5 notes)
Technische Fiche